BBT, De veiligste band met thuis

 

De banden onder uw auto, caravan, aanhangwagen of motor zijn het énige contact tussen u en het wegdek. Het contactoppervlakte per band met de weg is te vergelijken met die van uw handpalm.

Bekijk uw banden eens wat nader. Want weet u wat een band betekent voor de wegligging en stuurprecisie van uw voertuig? En wist u dat beschadigingen, slijtage, onder- of overspanning van uw banden grote gevolgen kunnen hebben voor uw eigen veiligheid of die van uw medeweggebruiker? 

Veilig en comfortabel
Regelmatig aandacht besteden aan uw banden is belangrijk voor uw veiligheid maar het zorgt er daarbij ook voor dat uw voertuig prettiger rijdt en kan bovendien een besparing opleveren. Een juiste bandenspanning is namelijk geld waard!

Wij adviseren u de bandenspanning maandelijks te controleren. De juiste bandenspanning draagt bij aan de veiligheid op de weg en de levensduur van de band. Hebben de banden niet de juiste spanning? Dan kunnen ze tijdens het rijden oververhit raken, waardoor de kans op een klapband toeneemt.

De juiste bandenspanning is afhankelijk van de bandenmaat, de rijstijl van de bestuurder en de belasting van de auto. Meestal staat de juiste spanning vermeld in de deurpost van het bestuurdersportier, de binnenkant van de tankklep of de bandenspanningstabellen bij de tankstations.

TIP: Controleer uw banden als ze KOUD zijn
Bij het rijden worden uw banden warm en loopt de spanning op. Controleer uw banden voordat u gaat rijden of laat ze eerst een kwartiertje afkoelen. Vergeet de reserveband niet!

Slijtage door verkeerde bandenspanning
Met een onjuiste bandenspanning slijten banden sneller. Zo slijten banden die 30% onderspanning hebben anderhalf keer zo snel! Bovendien is met een onjuiste bandenspanning het brandstofverbruik onnodig hoog


  

Blijf bij een lekke band nog 80 km* rijden met een snelheid tot 80 km/u!

 

Bridgestone DriveGuard

 

Een geheel nieuwe ontwikkeling is de Bridgestone DriveGuard

De innovatieve Bridgestone DriveGuard-technologie is ontworpen voor alle personenwagens en maakt het mogelijk om ook na een lekke band de controle te behouden en op een veilige manier thuis of bij een bandenspecialist te komen.

DriveGuard banden dienen gemonteerd te worden onder auto's die uitgerust zijn met een TPMS bandencontrole systeem. Alle auto's met Europese typegoedkeuring na november 2014 zijn verplicht van zo'n systeem voorzien. Hieraan gekoppeld is dat uit de meeste auto's de reservewielen en daarmee ook de krik en wielsleutel verdwenen zijn, in plaats daarvan is een noodreparatieset gekomen. In de praktijk blijkt dit echter totaal niet te werken. In de meeste gevallen kan men bij een lekke band niet tijdig veilig stoppen en is de band al kapot gereden.

Met gemonteerde DriveGuard banden kan men bij melding, door het TPMS, van een lekke band de snelheid rustig terug laten zakken tot 80 km/u en veilig met die snelheid verder rijden.


Versterkt rubber in de zijwand ondersteunt het gewicht van het voertuig bij plots luchtdrukverlies zodat controle over het voertuig behouden blijft en er 80 km* lang met een snelheid van maximaal 80 km/u veilig verder gereden kan worden.*De rijafstand na een lekke band kan variëren afhankelijk van de voertuigbelasting, de buitentemperatuur en het moment dat het TPMS geactiveerd wordt.


DriveGuard banden zijn ook verkrijgbaar als winterband.