Bestelwagen banden

De kostprijs per kilometer is bij bestelwagenbanden van groot belang, evenals de prijs-kwaliteitverhouding. Deze wordt in belangrijke mate bereikt door kwalitatief goede banden en uitstekend onderhoud.

Omdat de bandenkosten gemiddeld een kwart van de totale onderhoudskosten vormen, moet op een veilige manier zoveel mogelijk kilometers met een band gemaakt kunnen worden. Kortom, er moet zoveel mogelijk voordeel uit de band gehaald worden. Broekhuizen Banden Techniek kan voor u het juiste preventieve onderhoud verrichten om de bandenkosten zo laag mogelijk te houden en de levensduur van de banden aanzienlijk te verlengen. Controle op de juiste bandenspanning, goed gemonteerde en gebalanceerde banden en wielen, plus een perfecte uitlijning hebben een positieve invloed op de stuurgeometrie van de bestelwagen. Bovendien heeft dit direct invloed op assen, veersystemen en de as - belasting.

Indien gewenst kunnen wij periodiek een wagenparkcontrole op lokatie uitvoeren, waarbij de volgende punten worden gecontroleerd:


- Bandenspanning
- Profieldiepte
- Slijtage beeld
- Beschadigingen

Vanzelfsprekend ontvangt u een uitgebreide rapportage en advies.