Landbouw banden

Landbouw banden
Landbouwvoertuigen moeten onder wisselende werkomstandigheden opereren. Bij het oogsten dient gewasbeschadiging beperkt te blijven en in natte jaargetijden mag de tractor niet in de drassige bodem wegzakken. Bij de keuze van de juiste band en het juiste gebruik van de band komt dus veel kijken.
Vooral omdat meer en meer landbouwvoertuigen een multifunctioneel karakter krijgen, zijn meerdere banden/wielensets per voertuig voor gebruik op de weg als op het land steeds gebruikelijker. Bij landbouwbanden is een optimale trekkracht, een goed draagvermogen, lage rolweerstand en een minimale bodemdruk belangrijk.
Eigenlijk dient er altijd een compromis gesloten te worden bij de keuze van een landbouwband. Dit compromis heeft met name betrekking op trekkracht tegenover insporing, of op rijden op land tegenover op de weg. Brede banden met speciale profielen en een sterk karkas moeten dus een balans zien te vinden voor optimale prestaties op het land en snelheid op de weg.

Banden die door hun aangepaste hoogte/breedte verhouding, een groter luchtvolume of een flexibeler karkas kunnen werken met een lagere spanning.


Reparaties

U kunt bij ons ook terecht voor de reparatie van uw landbouwbanden. Reparaties worden door ons zorgvuldig uitgevoerd. Grotere reparaties, die niet direct te verhelpen zijn, worden door een gespecialiseerd bedrijf waar wij mee samenwerken snel en goed gevulcaniseerd.
Ook velgen kunnen vaak gerepareerd worden.

 

Tuinbouw banden

De eisen die aan tuinbouwbanden gesteld worden zijn hoog...... zelfs aan de allerkleinste. Wij kunnen banden leveren en monteren voor kleine en middelgrote voertuigen op het gebied van gazon, land- en tuinbouw en kleine tractoren. In dit segment zijn meer dan 120 verschillende profielen beschikbaar.