Nieuwsberichten

 


 Toyo Tires Tranpath MP4 dealer


Per 1 april 2018 is Broekhuizen Banden Techniek door Toyo Tires Benelux aangesteld als Selected Tranpath MP4 dealer.


De Toyo Tranpath MP4 band is een nieuw ontwikkelde band die prestaties, design en veiligheid samenbrengt. Door gebruik te maken van 2 verschillende rubbersamenstellingen biedt de Tranpath MP4 een stabiele wegligging, een lager verbruik en een korte remweg op nat wegdek.

Speciaal voor Europa ontwikkeld biedt het uitgebreide matennpakket voor nagenoeg iedere moderne personenauto een passende oplossing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

NIEUW Toyo Tires Proxes Sport SUV

30 maart 2018 16:47

Game Changer, de snelle SUV band die je dichter bij de actie brengt.

De nieuwe Proxes Sport SUV is ontworpen als een sportieve
SUV prestatieband. Gericht op grip, handling en stuurrespons.
Met behulp van de Nano Balance-technologie is voor de
Proxes Sport SUV een geheel nieuwe compound ontwikkeld
waarin grip op nat wegdek en superieure rijeigenschappen
centraal staan.
De geavanceerde bandconstructie, gecombineerd met een
geoptimaliseerd ontwerp van het loopvlakpatroon, zorgt voor
een verbeterde stuurrespons en verhoogd rijplezier.

Snelheidsindex W en Y. 17-22 inch.

Verkrijgbaar in onderstaande afmetingen:

215/65 R17 99V
235/65 R17 XL 108W
235/60 R18 XL 107W
235/55 R18 100V
255/55 R18 XL 109Y
235/55 R19 XL 105Y
255/55 R19 XL 111Y
255/50 R19 XL 107Y
265/50 R19 XL 110Y
285/45 R19 XL 111Y
255/50 R20 XL 109Y
255/45 R20 XL 105Y
275/45 R20 XL 110Y
315/35 R20 XL 110Y
275/35 R22 XL 104Y
285/35 R22 XL 106Y

 Een uitbreiding in afmetingen volgt de 2e helft van 2018.

 Blijf bij een lekke band nog 80 km* rijden met een snelheid tot 80 km/u!

 

Bridgestone DriveGuard

 

Een geheel nieuwe ontwikkeling is de Bridgestone DriveGuard

De innovatieve Bridgestone DriveGuard-technologie is ontworpen voor alle personenwagens en maakt het mogelijk om ook na een lekke band de controle te behouden en op een veilige manier thuis of bij een bandenspecialist te komen.

DriveGuard banden dienen gemonteerd te worden onder auto's die uitgerust zijn met een TPMS bandencontrole systeem. Alle auto's met Europese typegoedkeuring na november 2014 zijn verplicht van zo'n systeem voorzien. Hieraan gekoppeld is dat uit de meeste auto's de reservewielen en daarmee ook de krik en wielsleutel verdwenen zijn, in plaats daarvan is een noodreparatieset gekomen. In de praktijk blijkt dit echter totaal niet te werken. In de meeste gevallen kan men bij een lekke band niet tijdig veilig stoppen en is de band al kapot gereden.

Met gemonteerde DriveGuard banden kan men bij melding, door het TPMS, van een lekke band de snelheid rustig terug laten zakken tot 80 km/u en veilig met die snelheid verder rijden.


Versterkt rubber in de zijwand ondersteunt het gewicht van het voertuig bij plots luchtdrukverlies zodat controle over het voertuig behouden blijft en er 80 km* lang met een snelheid van maximaal 80 km/u veilig verder gereden kan worden.*De rijafstand na een lekke band kan variëren afhankelijk van de voertuigbelasting, de buitentemperatuur en het moment dat het TPMS geactiveerd wordt.


DriveGuard banden zijn ook verkrijgbaar als winterband.
Bridgestone EXAMATION verkozen tot "Tire Manufacturing Innovation of the Year 2017"

Een onafhankelijke jury van 27 topexperts uit de bandenindustrie heeft Bridgestone's nieuwe bandenassemblagesysteem ‘EXAMATION’ bij de Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence 2017 uitgeroepen tot "innovatie van het jaar op het gebied van bandenproductie", een duidelijke bevestiging van Bridgestone's continue investeringen in R&D.

 

 

tire technology awards 2017

Dit werd op 15 februari aangekondigd tijdens een galaceremonie op de Tire Technology Expo in Hannover in Duitsland. Emilio Tiberio, hoofd R&D, Bridgestone EMEA-regio, nam de prijs namens de Bridgestone Corporation in ontvangst. Hij zei: "We zijn erg trots dat het EXAMATION bandassemblagesysteem met deze prestigieuze prijs werd onderscheiden. Wij geloven dat de toepassing van onze ICT-technologie en AI in onze productiesystemen grote voordelen met zich mee zal brengen en ons zal helpen bij het bereiken van ons doel om "de samenleving superieure kwaliteit te bieden".

De jury prees Bridgestone's succes bij de inzet van kunstmatige intelligentie in een bandenfabriek. De eerste toepassing ervan, in 2016 in de Hikone-fabriek in Japan, bleek zo succesvol dat al snel werd besloten om EXAMATION op grotere schaal te implementeren. Het werd daarna geïmplementeerd in de Tatabanya-fabriek in Hongarije en in de nieuwe fabriek in Rusland.

Shunichi Yamazaki uit Japan, voorzitter van het Intelligent Vehicle Research Institute en één van de juryleden, merkte op: "In Japan heeft een generatie van hoogopgeleide technische werknemers de pensioenleeftijd bereikt. Het volledig overbrengen van de vaardigheden van deze zeer technische werknemers op jongere collega's kan erg moeilijk zijn. Het door Bridgestone voorgestelde systeem is een nuttig alternatief, dat menselijke fouten voorkomt en de efficiëntie en de kwaliteit van de productie verbetert. Hoogwaardige gegevens worden op niet minder dan 480 punten door sensoren gemeten, en de controle wordt in real time automatisch door kunstmatige intelligentie doorgevoerd, zodat een band in optimale omstandigheden geassembleerd kan worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze vorm van intelligente technologie een baanbrekend systeem in elke verwerkende industrie zal worden."

Graham Heeps, redacteur van Tire Technology International Magazine en voorzitter van de jury, verklaarde verder in een reactie op het toekennen van de prijs: "Het gebruik van kunstmatige intelligentie en geavanceerde gegevensanalyse zullen in de komende tien jaar een belangrijke trend vormen in veel verwerkende industrieën. Bridgestone's innovatieve EXAMATION-systeem is het bewijs dat de bandenindustrie tot de spits in de productietechnologie behoort."

Het is de 6e keer dat Bridgestone een Tire Technology Award heeft gewonnen sinds het programma in 2008 werd ingevoerd. In het inaugurele jaar en in 2016 won Bridgestone de Tire Manufacturer of the Year prijs, in 2012 gevolgd door Technology-prijzen voor haar Contact Area Information Sensing Technology (CAIS) en in 2013 voor haar ologic-technologie voor een verminderde rolweerstand, en eveneens in 2013 de Environmental Achievement of the Year prijs voor

Emilio Tiberio, hoofd R&D, Bridgestone EMEA, neemt de "Tire Manufacturing Innovation of the Year" prijs in ontvangst in naam van het bedrijf.

 


 

Toyo Tires op de Essen Motorshow

22 november 2017

Vanaf 1 december, (Persdag), vindt de 50e Essen Motor Show plaats, deze vindt plaats tot en met 10 december 2017.
Voor de zesde keer op rij presenteert Toyo Tires zich op dit zogeheten "PK Festival". Het hoogtepunt is de wereldpremière van de nieuwe Proxes Sport SUV, die in het voorjaar van 2018 op de Europese markt wordt geïntroduceerd.
De samenwerking met de Duitse partners Sidney Industries, Rocketbunny en het Duitse Rallycross Kampioenschap worden extra onder de aandacht gebracht door 3 unieke stand auto’s.

Op de ruim 250m² grote stand zal er een “hurricane box” voor de bezoekers zijn. Beats-koptelefoons worden dagelijks verloot onder de deelnemer met het hoogste aantal punten.