Nieuwsberichten

 

Lancering van de Lexus RC F Carbon Kevlar drift wagen

28 juli 2020

Lexus C F Carbon Kevlar verschijnt bij de Dode Zee

De merkambassadeur van Toyo Tires, Ahmad Daham, onthulde zijn nieuwste Lexus RC F aan de wereld op het laagste punt ter wereld, de Dode Zee in Jordanië. De auto is het tweede Lexus RC F-driftwapen van Daham en deze nieuwste constructie profiteert van een complete carbon kevlar-body, die meer dan 600 kg scheert van het gewicht van de auto met fabrieksspecificatie. De nieuwste auto wordt aangedreven door de legendarische 2JZ zescilindermotor, zwaar afgesteld om 1.200 pk te maken.

Ontworpen voor internationale wedstrijden, zal de machine het favoriete wapen van Ahmad zijn voor elite-wedstrijden zoals Drift Masters in Europa en de FIA International Cup in Japan, evenals het UAE & Oman International Drift Championship.

De nieuwe, unieke Lexus Drift Car is de krachtigste, meest geavanceerde Lexus driftauto ooit bedacht. Ter voorbereiding op het 2020 Drift Masters-toernooi gaf Ahmad Daham de nieuw ontworpen full Carbon Kevlar Lexus RC F en zijn rijvaardigheid een grondige training, waarbij hij de auto door de bochten duwde en het adembenemende landschap van de Panorama Road culmineerde in een spannende ' togue '(bergafwijking) naar de top van Mt Nebo, 2600 voet boven zeeniveau.

De Carbon Kevlar Lexus RC F zet zijn kracht op de weg met Toyo Tires Proxes R888R semi slick, 255/35 R 18 vooraan en 285/35 R19 achteraan.

Klik hier voor een link naar de lanceringsvideo
 


Bouw van een nieuwe Toyo Tires fabriek in Servië

30 juli 2019

 

Hyogo, Japan – 30 juli 2019 – Toyo Tire Corporation (hoofdkantoor: Itami, prefectuur Hyogo; Voorzitter: Takashi Shimizu) kondigt de oprichting aan van een dochteronderneming in Servië voor de bouw en uitbating van een nieuwe productievestiging voor banden in InÄ‘ija.

Toyo Tire wil zijn bedrijfsvoering voortdurend versterken door de wereldwijde markt tijdig te bevoorraden van producten met een hoge meerwaarde. In dat kader had de onderneming in haar ‘2017 Mid-Term Plan’ al aangekondigd een nieuw productieplatform te overwegen met het oog op duurzame groei vanaf 2020.

Toyo Tire bevoorraadt de Europese en Russische markt op dit moment via fabrieken in Japan en Maleisië. Vanaf 2022 zal de nieuwe productie-eenheid in Servië op dat vlak een sleutelrol gaan spelen. Deze toevoeging aan onze portefeuille zal ons wereldwijde systeem voor bandenproductie en -levering versterken.

De nieuwe vestiging wordt een geavanceerde ‘smart factory’ die volop zal gebruikmaken van het IoT (Internet of Things, met onder meer MES*1). Toyo gaat de uitdaging aan om zeer concurrerend te produceren, topkwaliteit te combineren met lage kosten en gedifferentieerde producten met een hoge meerwaarde te bieden voor premiumwagens en lichte vrachtwagens op de Europese markt en daarbuiten.                                                                                *1: MES: Manufacturing Execution System.

Servië voldoet voor Toyo Tire aan alle vereisten. Het land beschikt over een groot aantal hooggeschoolde arbeidskrachten, relatief lage lonen, een groeiende autosector dankzij investeringen door buitenlandse ondernemingen en een bloeiende relatie met Japan. Op die manier wordt binnen Europa een bijzonder aantrekkelijke bedrijfsomgeving gecreëerd.

De bouw van de Servische fabriek begint in mei 2020 en Toyo Tire zal in januari 2022 de productieactiviteiten opstarten, met een jaarcapaciteit van vijf miljoen banden (op basis van banden voor personenwagens) tegen de zomer van 2023.

 

  • Overzicht van de nieuwe vestiging

Geselecteerde locatie

InÄ‘ija, autonome provincie Vojvodina, Servië

Oppervlakte van de site

Ongeveer 600.000 m2

Start van de productie

Januari 2022 (gepland)

Productiecapaciteit

Vijf miljoen banden per jaar (op basis van banden voor personenwagens)

Aantal werknemers

Ongeveer 500

Investering

Ongeveer 48,8 miljard yen (390,5 miljoen euro)

Geproduceerde items

Radiaalbanden voor personenwagens en lichte vrachtwagens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Profiel nieuwe onderneming

Locatie

Belgrado, Servië

Activiteiten

Productie en verkoop van radiaalbanden voor personenwagens en lichte vrachtwagens

Investeringsgraad

Toyo Tire Corporation: 100 %

Datum oprichting

September 2019 (gepland)

Kapitaal

20 miljard yen (160 miljoen euro)

 


 Toyo Tires Tranpath MP4 dealer


Per 1 april 2018 is Broekhuizen Banden Techniek door Toyo Tires Benelux aangesteld als Selected Tranpath MP4 dealer.


De Toyo Tranpath MP4 band is een nieuw ontwikkelde band die prestaties, design en veiligheid samenbrengt. Door gebruik te maken van 2 verschillende rubbersamenstellingen biedt de Tranpath MP4 een stabiele wegligging, een lager verbruik en een korte remweg op nat wegdek.

Speciaal voor Europa ontwikkeld biedt het uitgebreide matennpakket voor nagenoeg iedere moderne personenauto een passende oplossing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

NIEUW Toyo Tires Proxes Sport SUV

30 maart 2018 16:47

Game Changer, de snelle SUV band die je dichter bij de actie brengt.

De nieuwe Proxes Sport SUV is ontworpen als een sportieve
SUV prestatieband. Gericht op grip, handling en stuurrespons.
Met behulp van de Nano Balance-technologie is voor de
Proxes Sport SUV een geheel nieuwe compound ontwikkeld
waarin grip op nat wegdek en superieure rijeigenschappen
centraal staan.
De geavanceerde bandconstructie, gecombineerd met een
geoptimaliseerd ontwerp van het loopvlakpatroon, zorgt voor
een verbeterde stuurrespons en verhoogd rijplezier.

Snelheidsindex W en Y. 17-22 inch.

Verkrijgbaar in onderstaande afmetingen:

215/65 R17 99V
235/65 R17 XL 108W
235/60 R18 XL 107W
235/55 R18 100V
255/55 R18 XL 109Y
235/55 R19 XL 105Y
255/55 R19 XL 111Y
255/50 R19 XL 107Y
265/50 R19 XL 110Y
285/45 R19 XL 111Y
255/50 R20 XL 109Y
255/45 R20 XL 105Y
275/45 R20 XL 110Y
315/35 R20 XL 110Y
275/35 R22 XL 104Y
285/35 R22 XL 106Y

 Een uitbreiding in afmetingen volgt de 2e helft van 2018.

 Blijf bij een lekke band nog 80 km* rijden met een snelheid tot 80 km/u!

 

Bridgestone DriveGuard

 

Een geheel nieuwe ontwikkeling is de Bridgestone DriveGuard

De innovatieve Bridgestone DriveGuard-technologie is ontworpen voor alle personenwagens en maakt het mogelijk om ook na een lekke band de controle te behouden en op een veilige manier thuis of bij een bandenspecialist te komen.

DriveGuard banden dienen gemonteerd te worden onder auto's die uitgerust zijn met een TPMS bandencontrole systeem. Alle auto's met Europese typegoedkeuring na november 2014 zijn verplicht van zo'n systeem voorzien. Hieraan gekoppeld is dat uit de meeste auto's de reservewielen en daarmee ook de krik en wielsleutel verdwenen zijn, in plaats daarvan is een noodreparatieset gekomen. In de praktijk blijkt dit echter totaal niet te werken. In de meeste gevallen kan men bij een lekke band niet tijdig veilig stoppen en is de band al kapot gereden.

Met gemonteerde DriveGuard banden kan men bij melding, door het TPMS, van een lekke band de snelheid rustig terug laten zakken tot 80 km/u en veilig met die snelheid verder rijden.


Versterkt rubber in de zijwand ondersteunt het gewicht van het voertuig bij plots luchtdrukverlies zodat controle over het voertuig behouden blijft en er 80 km* lang met een snelheid van maximaal 80 km/u veilig verder gereden kan worden.*De rijafstand na een lekke band kan variëren afhankelijk van de voertuigbelasting, de buitentemperatuur en het moment dat het TPMS geactiveerd wordt.


DriveGuard banden zijn ook verkrijgbaar als winterband.
Bridgestone EXAMATION verkozen tot "Tire Manufacturing Innovation of the Year 2017"

Een onafhankelijke jury van 27 topexperts uit de bandenindustrie heeft Bridgestone's nieuwe bandenassemblagesysteem ‘EXAMATION’ bij de Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence 2017 uitgeroepen tot "innovatie van het jaar op het gebied van bandenproductie", een duidelijke bevestiging van Bridgestone's continue investeringen in R&D.

 

 

tire technology awards 2017

Dit werd op 15 februari aangekondigd tijdens een galaceremonie op de Tire Technology Expo in Hannover in Duitsland. Emilio Tiberio, hoofd R&D, Bridgestone EMEA-regio, nam de prijs namens de Bridgestone Corporation in ontvangst. Hij zei: "We zijn erg trots dat het EXAMATION bandassemblagesysteem met deze prestigieuze prijs werd onderscheiden. Wij geloven dat de toepassing van onze ICT-technologie en AI in onze productiesystemen grote voordelen met zich mee zal brengen en ons zal helpen bij het bereiken van ons doel om "de samenleving superieure kwaliteit te bieden".

De jury prees Bridgestone's succes bij de inzet van kunstmatige intelligentie in een bandenfabriek. De eerste toepassing ervan, in 2016 in de Hikone-fabriek in Japan, bleek zo succesvol dat al snel werd besloten om EXAMATION op grotere schaal te implementeren. Het werd daarna geïmplementeerd in de Tatabanya-fabriek in Hongarije en in de nieuwe fabriek in Rusland.

Shunichi Yamazaki uit Japan, voorzitter van het Intelligent Vehicle Research Institute en één van de juryleden, merkte op: "In Japan heeft een generatie van hoogopgeleide technische werknemers de pensioenleeftijd bereikt. Het volledig overbrengen van de vaardigheden van deze zeer technische werknemers op jongere collega's kan erg moeilijk zijn. Het door Bridgestone voorgestelde systeem is een nuttig alternatief, dat menselijke fouten voorkomt en de efficiëntie en de kwaliteit van de productie verbetert. Hoogwaardige gegevens worden op niet minder dan 480 punten door sensoren gemeten, en de controle wordt in real time automatisch door kunstmatige intelligentie doorgevoerd, zodat een band in optimale omstandigheden geassembleerd kan worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze vorm van intelligente technologie een baanbrekend systeem in elke verwerkende industrie zal worden."

Graham Heeps, redacteur van Tire Technology International Magazine en voorzitter van de jury, verklaarde verder in een reactie op het toekennen van de prijs: "Het gebruik van kunstmatige intelligentie en geavanceerde gegevensanalyse zullen in de komende tien jaar een belangrijke trend vormen in veel verwerkende industrieën. Bridgestone's innovatieve EXAMATION-systeem is het bewijs dat de bandenindustrie tot de spits in de productietechnologie behoort."

Het is de 6e keer dat Bridgestone een Tire Technology Award heeft gewonnen sinds het programma in 2008 werd ingevoerd. In het inaugurele jaar en in 2016 won Bridgestone de Tire Manufacturer of the Year prijs, in 2012 gevolgd door Technology-prijzen voor haar Contact Area Information Sensing Technology (CAIS) en in 2013 voor haar ologic-technologie voor een verminderde rolweerstand, en eveneens in 2013 de Environmental Achievement of the Year prijs voor

Emilio Tiberio, hoofd R&D, Bridgestone EMEA, neemt de "Tire Manufacturing Innovation of the Year" prijs in ontvangst in naam van het bedrijf.

 


 

Toyo Tires op de Essen Motorshow

22 november 2017

Vanaf 1 december, (Persdag), vindt de 50e Essen Motor Show plaats, deze vindt plaats tot en met 10 december 2017.
Voor de zesde keer op rij presenteert Toyo Tires zich op dit zogeheten "PK Festival". Het hoogtepunt is de wereldpremière van de nieuwe Proxes Sport SUV, die in het voorjaar van 2018 op de Europese markt wordt geïntroduceerd.
De samenwerking met de Duitse partners Sidney Industries, Rocketbunny en het Duitse Rallycross Kampioenschap worden extra onder de aandacht gebracht door 3 unieke stand auto’s.

Op de ruim 250m² grote stand zal er een “hurricane box” voor de bezoekers zijn. Beats-koptelefoons worden dagelijks verloot onder de deelnemer met het hoogste aantal punten.