Winterbanden

De veiligheidsaspecten van een zomerband verminderen aanzienlijk bij een temperatuur lager dan 7 graden Celsius, doordat het rubber verhardt. In Nederland is de gemiddelde temperatuur van november t/m maart lager dan 7 graden Celsius. Echt streng zijn de Nederlandse winters niet vaak, wel vaak onvoorspelbaar, met veel regen soms (natte) sneeuw of ijzel en regelmatig bevroren wegdek. Als het kouder is dan 7 graden Celsius bent u met winterbanden veiliger onderweg. Met winterbanden heeft bij een snelheid van 90 km/h een 10% kortere remweg in vergelijking met zomerbanden. En bij een snelheid van 50 km/h zelfs 20% korter op een besneeuwd wegdek.

Winterbanden zijn speciaal ontworpen om bij lage temperaturen, onder de 7 graden Celsius, goede grip op de weg te bieden. Zowel het rubber als het profiel zijn hierop aangepast. Meer grip betekent een kortere remafstand en meer veiligheid. Winterbanden zijn dus niet alleen bij sneeuw en ijs veiliger! Een set winterbanden voor uw auto aanschaffen betekend dus een investering in uw en andermans veiligheid!

En als je de kosten verdeelt over meerdere jaren, zal uiteindelijk blijken dat uw "bandenkosten" nagenoeg gelijk zijn als in het verleden....de zomerbanden maken immers minder kilometers per jaar, waardoor deze ook weer langer meegaan! Profiteer daarom van onze scherpe aanbiedingen!

Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u altijd één van ons aanspreken op ons bedrijf, bellen met 0488 470142 of mailen naar info@broekhuizenbandentechniek.nl

 

 
 


TOYO TIRES – Benelux





Snowprox S943 Richtingsgebonden loopvlakontwerp met brede centrale groeven geeft een superieure grip en tractie op sneeuw

 


Hoge dichtheid van de lamellen verhogen het edge-effect voor grip op besneeuwde en gladde oppervlakken

 


Winterbanden in wintersportlanden
 

Voor veel wintersportlanden geldt dat het niet rijden op winterbanden kan leiden tot (mede) aansprakelijkheid voor ongevallen omdat de bestuurder van een auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties. Duitsland en Oostenrijk gaan daarin nog een stap verder dan Nederland: alle (dus ook Nederlandse) auto’s moeten onder winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. Het gaat daarbij met name om winterbanden en voldoende ruitensproeiervloeistof. Wanneer het weer kouder wordt, moet hierop geanticipeerd worden en naarmate worden gehandeld. Buiten het anticiperen op het weer en het aanbevelen van winterbanden in verscheidene landen, kunnen winterbanden ook nog tijdgebonden zijn aan een specifieke periode. Indien deze periode aanbreekt hoort elke auto van winterbanden te zijn voorzien! Een voorbeeld hiervan is Estland waarin in de periode 1/12 tot 1/03 elke auto winterbanden moet hebben.

Sneeuwkettingen nodig?

Met winterbanden kan het gebruik van sneeuwkettingen vaak langer uitgesteld worden. Bij zware sneeuw zullen nog steeds kettingen gemonteerd moeten worden. U monteert deze op de banden van de aangedreven as van het trekkend voertuig en indien dit met een verkeersbord wordt voorgeschreven.