Wielen

 

Wiel of velg?

Om bij het begin te beginnen: een wiel is iets anders dan een velg. De velg is uitsluitend de buitenste ring van het wiel, waarop de band is gemonteerd. Ter illustratie: een lichtmetalen vijfspaakswiel bestaat uit de velg, de vijf spaken en het hart, inclusief de boutgaten en het naafgat. In de meeste gevallen vormen deze één onlosmakelijk geheel

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen lichtmetalen en stalen wielen. Lichtmetalen wielen dragen aanzienlijk bij aan de styling van uw auto. Veel nieuwe auto’s worden tegenwoordig ook af-fabriek voorzien van een set lichtmetalen wielen.

Een lichtmetalen wiel is een technologisch hoogstaand product. Aan de uiteindelijke productie van een dergelijk wiel gaat een gedetailleerd ontwerp en nauwe samenspraak met klanten zoals autofabrikanten en wielenimporteurs vooraf. Niet alleen het design van het wiel is belangrijk, het ontwerp dient te voldoen aan meerdere criteria zoals: gewichtsbesparing, sterkte en duurzaamheid.

Een tweede set wielen aanschaffen?

 

Vaak wordt gedacht dat een tweede set wielen alleen maar extra geld kost. Het tegengestelde is waar. De aanschaf van een tweede set wielen biedt grote (economische) voordelen:

 

 • Uw banden blijven op de wielen zitten bij het wisselen. Het omwisselen gaat hierdoor een stuk sneller. De bandenspecialist hoeft de band tenslotte niet opnieuw op het wiel te (de)monteren.

 

• Complete band/wielcombinaties hoeven niet per se opnieuw gebalanceerd te worden. Het controleren van de balancering is wel aan te raden.

 

• Een extra set wielen is een meerwaarde bij de verkoop van uw auto.

 

Grotere wielen

Het is vaak mogelijk om grotere en bredere wielen onder een auto te monteren. Kleinere wielen kunnen ook, bijvoorbeeld bij de aanschaf van winterwielen. Het is daarbij wel belangrijk dat dit niet ten koste gaat van de veiligheid. VACO-bandenspecialisten kunnen u hierbij adviseren. Er zijn ook configurators beschikbaar waarbij u het kenteken invoert en vervolgens een lijst met geschikte wielen voor de specifieke auto gepresenteerd krijgt.


Wij kunnen wielen leveren in diverse merken en uitvoeringen.

 

Wilt u zien hoe de wielen onder uw auto staan, dan kunt u gebruik maken van de wielenconfigurators op deze website.